Access points

Met een (zakelijke) access point zorg je voor wifi met dekking in je hele bedrijf. Je kan er je hele draadloze netwerk mee instellen. Misschien doet dit je denken aan een router, maar een access point is geen vervanger voor een router, maar een aanvulling op je router. Wil je meer te weten komen over access points? Lees dan verder!

Wat is een access point

Een acces point is een zakelijk wifi punt dat zorgt voor een wifi signaal in je netwerk. Ze zetten dus geen netwerk op tussen verschillende apparaten. Een router is dan ook noodzakelijk om je access point op aan te sluiten. Deze router hoeft geen ingebouwde wifi te hebben, aangezien de meeste zakelijke routers geen draadloze verbinding hebben.

Wifi 6 access point

Een access point is ontworpen voor het verspreiden van wifi signalen en het zorgt voor stabiele wifi in je bedrijf. Ook kan je er met access points voor zorgen dat het ene netwerkverkeer voorrang heeft op het andere netwerkverkeer. Dat houdt in dat bijvoorbeeld je Teams meeting voorrang krijgt op ander netwerkverkeer. Hierdoor vallen er geen mensen weg wanneer er meerdere personen zijn verbonden met de wifi. Mocht je baat hebben bij een nóg stabielere wifi, dan is wellicht een Wifi 6 access point voor jou geschikt. Met dit access point kan je ongeveer 100 apparaten verbinden. Daarnaast levert het een beter bereik, hogere snelheid en een betrouwbaarder wifi signaal.

Voordelen access points

Access points bieden verschillende voordelen, hieronder hebben wij een aantal punten opgesomd:

• Bij een access point zijn verbindingen met ongeveer 100 verschillende apparaten mogelijk. Hierdoor kunnen zowel medewerkers als gasten met desktopcomputers, laptops, telefoons en tablets verbinding maken met het netwerk.
  • Ze kunnen overal worden geïnstalleerd waar een ethernet-kabel kan komen of via WiFi als uitbreiding op al een bestaand Access Point.
  • Je kan makkelijk gebruikers binnen je Wifi-netwerk beheren, zo kan je bijvoorbeeld gasttoegang beperken zonder dat de veiligheid van het netwerk in gevaar komt.

Wireless access points

Access points in een Mesh network kunnen draadloos met elkaar worden verbonden. Mesh zorgt ervoor dat een draadloos netwerk automatisch wireless links bouwt, herstelt en data verstuurt over het kortste/beste pad. Hierdoor is het mogelijk een snel en stabiel draadloos Mesh netwerk te creëren. Hiermee hoef je ook geen bekabeling naar moeilijk bereikbare plekken te leggen.

Waar op te letten bij bestellen access point

Zowel voor jezelf als voor (eventuele) andere gebruikers is het van belang dat je een sterk wifi-ontvangst hebt. Een access point is dan ook de beste manier om je wifi-netwerk te vergroten zonder snelheid verlies. Voordat je een access point besteld, is het wel van belang om in het bezit te zijn van een router, ethernetkabel en eventueel een netwerkswitch. Dit laatst is echter alleen belangrijk wanneer je meerdere access pointes en/of andere netwerk apparaten gebruikt.

Aantal access points

Hoeveel access points je nodig bent hangt af van een aantal factoren. Het is wel goed om dit even na te gaan, want het is zonde wanneer je onnodig in elke kamer een access point plaatst. De factoren waar je rekening mee moet houden zijn: de afstand van de access point, dikke muren, andere wifi-netwerken in het gebouw en andere apparatuur als bijvoorbeeld bluetooth apparaten, babyfoons en magnetrons. Mocht je voor je bedrijfspand aan het kijken zijn naar access points, dan kan het wel handig zijn om in elke ruimte één access point te plaatsen. Heb je hier vragen over dan kan je het best even met ons contact opnemen.

DrayTek access point bestellen?

Bij DrayTek staat betrouwbaarheid en stabiliteit van de producten centraal, hier staan we ook om bekend. Voor welke access point je het best kunt kiezen, hangt af van verschillende factoren. Wil je graag advies met je keuze voor de verschillende access points? Neem dan contact met ons op via sales@draytek.nl. Wij helpen je graag verder zodat je de juiste keuze maakt!

Contact