Central switch management

Central switch management is een management platform voor het monitoren, configureren en onderhouden van VigorSwitches. Alle VigorSwitches beschikken over deze functionaliteit.

Krijg een gecentraliseerde hiërarchische weergave

Op de status monitoringpagina geeft de router een hiërarchische weergave van de VigorSwitches die zijn aangesloten op zijn LAN. Hier kan eenvoudig een netwerkapparaat in de netwerktopologie en de fysieke ethernet-poort waarmee het verbinding maakt, gevonden worden. Daarnaast is het mogelijk een IP-adres  te checken.

Central switch management -4
Central switch management -3

Herstart PoE-apparaten op afstand

De webuser interface van de router biedt de mogelijkheid om de poorten van de switches onmiddellijk af te sluiten. Voor PoE-switches zal het afsluiten van een poort ook de stroomtoevoer onderbreken; daarom kunnen de externe PoE-apparaten, zoals het draadloze access point of IP-camera’s, rechtstreeks uitgeschakeld worden vanaf de management pagina van de router. Het is eveneens mogelijk een uitschakeling van een poort te plannen.

Snelle VLAN-configuratie

De router biedt een eenvoudige methode om het VLAN op de switch te plannen. Het laat de VLAN’s zien die beschikbaar zijn volgens de VLAN-configuratie van de router. De poort die verbinding maakt met de router wordt automatisch ingesteld als een trunkpoort, er hoeven alleen PVID gedefinieerd te worden wanneer een poort lid is van meerdere VLAN’s.

Central switch management -2
Central switch management -1

Alle switches onderhouden

Vanaf de router kan de netwerkbeheerder een configuratieback-up uitvoeren voor alle switches in het netwerk tegelijkertijd. Hierdoor is het niet nodig één voor één aan te melden op de managementpagina van elk apparaat. Configuratieherstel, reboot op afstand en fabrieksreset kunnen ook vanaf de router worden uitgevoerd.

Beschikbaar in VigorACS

Als de router is geregistreerd in VigorACS, het centraal management systeem voor alle DrayTek producten, dan kunnen ook al deze gecentraliseerde managementfuncties op afstand worden uitgevoerd via VigorACS.

Central Switch management