Virtual Private Network (VPN)

De DrayTek producten beschikken over een geïntegreerde VPN server. Hierdoor kan een VPN tunnel gemaakt worden naar uw netwerk zonder dat hiervoor een aparte VPN server in het netwerk vereist is. VPN biedt een beveiligde verbinding over het internet naar uw eigen netwerk.

Compatibiliteit protocollen

Er zijn verschillende vormen van VPN. DrayTek ondersteunt GRE, PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, SSL VPN, OpenVPN en WireGuard VPN. De ondersteuning voor deze protocollen is per model/serie verschillend en de ontwikkeling hiervan verandert continu.

Encryptie protocollen

Beveiliging van de IPSec VPN tunnel wordt mogelijk gemaakt door de verschillende encryptie protocollen. DrayTek ondersteunt DES, 3DES en AES.

Eenvoudige configuratie

DrayTek VPN biedt een gebruiksvriendelijke interface voor de VPN instellingen. Met enkele eenvoudige stappen is het mogelijk om een verbinding op te zetten.

Geen statisch IP voor IPsec? Geen probleem!

Clients zonder statisch IP-adres kunnen toch een IPsec tunnel tot stand brengen. DrayTek VPN routers accepteren niet alleen een IPsec verbinding van routers, maar ook van een laptop of smartphone met dynamische adressen.

VPN failover of load balancing

Multi-WAN modellen kunnen meerdere VPN tunnels opzetten van verschillende WAN interfaces naar hetzelfde externe netwerk, zodat er data kan worden gedeeld over meerdere tunnels en de verbinding actief blijft wanneer er een internetverbinding uitvalt.

Management over VPN

Door middel van VPN in de routers is het mogelijk LAN netwerken op meerdere locaties te managen. Functionaliteiten zoals DHCP relay, multicasting, port forwarding en AP management kunnen via een VPN verbinding worden gebruikt.

Melding bij verbreken van verbinding

De router kan een e-mail of sms bericht verzenden indien de VPN verbinding wordt verbroken. De netwerkbeheerder kan dan direct reageren en het probleem verhelpen.

Virtual Private Network
Virtual Private Network

Geen extra kosten

Alle VPN services en functies zijn opgenomen in de routers. Gebruikers kunnen kosteloos de DrayTek VPN client app downloaden. Hiervoor is geen abonnement vereist.

Virtual Private Network

WireGuard VPN

WireGuard VPN is geïmplementeerd in de Vigor 2135 serie, Vigor 2765 serie, Vigor 2865 serie, Vigor 2927 serie, Vigor 2927L serie, Vigor 3912 en Vigor 2962 serie. WireGuard is een modern open source VPN-protocol waarbij een VPN-verbinding wordt gemaakt door public keys uit te wisselen. WireGuard VPN kan overweg met verschillende platformen zoals Windows, macOS, iOS en Android.