WAN load balancing

Load balancing in de DrayTek router is een geïntegreerde oplossing voor netwerken met redundante internetverbindingen. Het helpt u de internetsnelheid te verhogen en de uitvaltijd van het netwerk te verminderen.

VPN configuration icon VPN

Load balancing setup

Load balancing is een standaardinstelling van een Vigor Router. Zodra een WAN link online is, zal de router deze toevoegen aan de load balancing pool. Er is geen configuratie vereist.

Web performance WAN load balancing

Seamless Failover

DrayTek multi-WAN routers voeren automatisch fail over uit tussen WAN verbindingen. In het geval van een ISP storing zal de router het verkeer eenvoudig naar een andere WAN verbinding overdragen. Deze zorgt voor een betrouwbare internetverbinding en bespaart op de kosten van uitval in uw netwerk.

Global solution icon VPN

WAN Active On Demand

Een internetverbinding kan in de fail over modus worden uitgevoerd en fungeren als een internet back-up voor uw netwerk. De router kan de back-up link automatisch activeren onder bepaalde voorwaarden zoals uitval van de primaire internetverbinding of het bereiken van een vooraf gedefinieerde drempel waarde. Het netwerk is dan altijd beschikbaar.

Totale bandbreedte

U kunt overschakelen naar session-based load balancing waarmee de router sessies van een enkele verbinding over alle WAN koppelingen kan verdelen. Dit verbetert de internetsnelheid voor de LAN clients ten opzichte van een enkele link.

Routering

Hoewel er meerdere internetverbindingen zijn kan er een routeringsbeleid worden opgesteld om een internetverbinding aan te wijzen voor VoIP verkeer, verkeer van een bepaald IP bereik of verkeer naar een specifieke bestemming.

Routing WAN load balancing
Money saving VPN - DrayDDNS

Data budget

De budgetfunctie kan het gegevensgebruik van elke internetverbinding bijhouden. Zodra de gedefinieerde drempel is bereikt kan de router de WAN link afsluiten of een melding sturen naar de netwerkbeheerder. Denk hierbij aan een databundel op een SIM kaart.

Internet gateway kiezen

De prestaties van een website of server kunnen verband houden met de ISP waarmee verbinding wordt gemaakt. Zijn er meerdere internetlijnen voor betere prestaties, dan is het mogelijk LAN gebruikers een uitgaande ISP te laten kiezen voor een betere verbindingservaring.

DrayTek load balancing biedt de oplossing! De router kan meerdere LAN IP adressen in het LAN subnet bezitten en elk daarvan worden toegewezen aan een andere WAN interface. Hiermee kunnen LAN clients kiezen welke WAN interface ze willen gebruiken door alleen de gateway IP configuratie te wijzigen.

Internet cafe WAN load balancing